A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Удобненський ліцей
Маяківської сільської ради
Одеського району
Одеської області
Управління освіти Маяківської сільської ради

Організація харчування учнів

Дата: 21.02.2022 11:11
Кількість переглядів: 63

Організація харчування учнів

Найважливішою умовою для підтримки здоров’я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне харчування. Здорове харчування школярів впевнено можна віднести до одного із основних факторів розвитку дитини.

          Життя учня зазнає змін вже з першого дня відвідування школи. Тому дуже важливо відразу ж організувати правильне харчування, що стане у нагоді при адаптації до нового середовища, а також закладе фундамент для формування міцного здоров’я. Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології.

          Тому адміністрація Броварської загальноосвітньої школи №2 ім. В. О. Сухомлинського приділяє велику увагу питанню життя і здоров’я дітей і підлітків. Особливо зараз гостро постало питання про організацію раціонального шкільного харчування. Харчування має бути збалансованим. Протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Враховуючи , що більшість часу діти проводять у школі, то вони повинні повноцінно харчуватися.

З цією метою були розроблені основні завдання, які висвітлюють наступні питання:

  • забезпечення безкоштовним і пільговим харчуванням учнів школи;
  • створення сприятливих умов для організації раціонального харчування;
  • зміцнення і модернізацію матеріальної бази приміщень харчоблоку школи ;
  • підвищення культури харчування;
  • забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування;

У школі організовано безкоштовне гаряче харчування для учнів 1-4-х класів, для учнів пільгових категорій (діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; учні з малозабезпечених сімей; діти учасників антитерористичної операції (операціїї об’єднаних сил) , діти з числа внутрішньо переміщених осіб) та учнів, які відвідують групи подовженого дня, за кошти батьків.

Щоденний контроль здійснюється бракеражною комісією, що реєструється у відповідних журналах. Обов’язковим є дотримання щоденного меню, яке затверджується директором школи. У меню учнів систематично включаються страви з м’яса, риби, молочних продуктів. Свіжа продукція надходить до їдальні невеликими партіями для щоденного використання, що забезпечує приготування сніданків та обідів належної якості.

          В закладі освіти створена робоча група , яка впроваджує систему НАССР  для контролю безпеки харчування, а саме аналізу небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування.

          Шкільна їдальня функціонує з дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Вона світла, простора. В їдальні є інформаційні стенди. Біля їдальні знаходиться куточок для миття рук. У Броварській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 ім. В.О. Сухомлинського   оновлено кухонне приладдя і комплект меблів  для їдальні.

         Були внесені зміни в меню: стали використовувати рецепти запропоновані шеф-кухарем Є. Клопотенко.  В раціоні зменшили кількість цукру і солі, вилучили із раціона дітей сосиски. Включили нові крупи (булгур і кус-кус), фрукти (сливи і груші), овочі ( солодкий перець). Додали в меню більше м’яса та риби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи хотіли би продовжити дистанційне навчання?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень